Dagelijks Woord

Meer over Gemeenteleven

Opvoedingsavonden HHJO

In samenwerking met de Hersteld Hervormde Jongeren Organisatie
(zie website www.hhjo.nl) worden jaarlijks opvoedingsavonden ingepland. Tijdsduur van de avonden is ongeveer 2 uur. Deze avonden zijn vorig jaar door zo’n 20 deelnemers gevolgd. De reacties van de deelnemers waren heel positief.

Dit jaar willen we die avonden weer een keer organiseren.
Dinsdag 14 september, dinsdag 5 oktober en woensdag 20 oktober.
De onderwerpen zijn ‘Bijbellezen met kinderen’, ‘Huisgodsdienst’ en ‘Bidden met kinderen’

Werkwijze: de avonden worden praktisch ingevuld. Hoe bid ik met mijn kind?
Hoe leer ik bidden? Hoe doe ik bidden voor? Wat als ik zelf niet geleerd heb (hardop) te bidden? Hoe lees ik uit de Bijbel met onze kinderen? Hoe ga ik het gesprek met mijn kinderen aan over wat ik lees aan tafel, ’s morgens en ’s avonds? Hoe spreek ik met de kinderen over de preek? Over het geloof? Over mijn gebrek daaraan? Over hoe goed geloven is? Hoe nodig! Hoe mooi! Kortom: avonden om vooral samen (maar alleen mag natuurlijk ook) te komen.

De avonden worden meestal ingeleid en begeleid door jeugdwerkadviseurs van de HHJO. Kijk ook eens op hun site voor meer informatie.

Een vooropleiding voor het volgen van deze avonden is niet nodig. Enige voorbereiding door het lezen van een artikel is mogelijk, maar is beperkt. De avonden worden in de kerkzaal gegeven waar we voldoende ver uit elkaar kunnen zitten.

Opgeven graag bij Joop Pieper jlpieper@kliksafe.nl. Vragen kun je hem ook stellen via mail of telefonisch: 0113-501528 / 06-54373067.

 

 

  • © hersteld hervormde kerk 2024